Bungalow-huse

Bungalowen er skabt ud fra tanken om at gennemføre en arkitektonisk løsning og et design, der enkelt og stilrent er fri for detaljer og modeluner.

Bungalow-huse –
Kvadratisk,
æstetisk
og praktisk

Når stregerne til Benée bungalow-huse trækkes i dag, er det med mange direkte referencer til de tanker, der opstod ved Bauhausskolen og de idéer, der voksede frem gennem modernismens og funktionalismens formsprog.

Benée nyfortolker bungalow-huse
Benées bungalows er en nyfortolkning af bungalowens særlige stil, der traditionelt beskrives sådan: “Bungalowen er et stort set kvadratisk hus med pyramideformet tag, der har lav taghældning og store hjørnevinduer”.

Benées dygtige arkitekter formår at omsætte bungalowens grundidé til en nutidig og funktionel bolig, I kan føle jer hjemme i. Derfor er en bungalow fra Benée ikke blot et typehus, men en bolig i balance og en æstetisk oplevelse.

Arkitekttegnet ned til mindste detalje
Benées nyfortolkning af bungalowen er tegnet af arkitektfirmaet Luplau & Poulsen i Aarhus. Luplau & Poulsen arbejder med arkitekturen og gør den til bygningskunst med fokus på design.

Sublim indretning – ganske enkelt
Vi bygger indretningen op omkring det centrale lyse opholdsrum – omkranset af værelser, bryggers og bad – med en forældreafdeling og en børneafdeling. Resultatet er en funktionel, fleksibel og familievenlig boligtype, med fokus på rummelighed og lysindfald. Huset er bygget med ensidig taghældning, hvilket giver en markant og flot facade mod haven med høje, flotte vinduespartier. Bungalowen kan desuden bygges som længehus eller gårdhavehus.

Byggedetaljer
der kendetegner
Benées bungalow-huse

1 2 3 4 5
Kvadratisk

Kvadratisk

En bungalow er som grundregel et stort set firkantet hus med ensidig og forholdsvis lav taghældning – normalt på ca. 5 grader.

Høje glaspartier

Høje glaspartier

Bungalowens dybde, taghældning og de indvendige skrå lofter gør huset til en oplevelse – med en markant facade mod haven med næsten 4 meters højde og store, flotte vinduespartier mod syd/vest.

Udfyldning mellem vinduer

Udfyldning mellem vinduer

Et mørkt bånd af mursten forbinder facadens vinduespartier. En helt særlig detalje, der kendetegner mange af Benées bungalows, og som giver facaden et harmonisk og velbalanceret udtryk.

Mursten eller pudset facade

Mursten eller pudset facade

Vælg blandt vores store udvalg af mursten i allerhøjeste kvalitet – eller hvad med en pudset facade? Vi pudser med net/systempuds – som regel på porebeton – hvilket giver et mere holdbart resultat og bedre finish end facadeplader.

Hjørnevindue

Hjørnevindue

Hjørnevinduet er en af de detaljer, der ofte kendetegner en bungalow fra Benée, og som giver en spændende arkitektur og lysindfald fra flere sider. Og med en solbænk af fx skifer eller zink får hjørnet en flot og elegant finish.

Bag om
ordet
bungalow-huse

Bungalowen vandt frem i 1920’erne og 1930’erne. Huset har en karakteristisk kvadratisk form med pyramidetag eller fladt tag og typisk også hjørnevinduer. Bulgalow-huse har rod i funktionalismen, og er derfor nært beslægtet med funkisvillaen.

I dag anser vi bungalowen for at være et meget dansk hus, men faktisk er det oprindeligt slet ikke særlig dansk. Navnet bungalow stammer nemlig fra Indien, hvor bungalow var betegnelsen for de huse, de engelske koloniherrer byggede til sig selv.

Bungalow-huse
bygget
af Benée

“I tæt samarbejde med vores dygtige arkitekter har vi redefineret den klassiske bungalow og skabt noget ganske særligt. For os er bungalowen mere end blot et hus – det er en æstetisk oplevelse.”

Klaus Benée, Indehaver, Benée Huse A/S

Udvalgte
plantegninger

For plantegninger, download eller bestil vores referencekatalog her.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.