Funkishuse

Funkishuset er tegnet med afsæt i 30’ernes arkitekturtrends og nutidens familieliv. Både huset, planløsningen, materialer og detaljer er resultatet af stor omtanke og indlevelse i, hvordan det er at bo i huset.

Funkishuse –
Stilrent,
enkelt og
funktionelt

Funkis er enkelt. Det arkitektoniske afsæt ligger i husets daglige brug, hvilket vil sige, at overvejelserne om, hvad der er mest praktisk og hensigtsmæssigt, altid er tænkt ind. Vinduer er placeret efter lysindfald og æstetik – ikke efter ydre eller indre symmetri. Sådan er Benée Funkis.

Stramme linjer og lethed kendetegner Benée Funkis
Det rene funkishus har store vinduespartier med spinkle sprosser, og overalt hersker stramme linjer og lethed. Klassiske og stilrene træk fra Bauhausperioden og bungalowstilen ses tydeligt, men funkishuset kan fx også være længehus, atriumhus, vinkel/gårdhavehus og bygget med fladt tag eller hældning.

Funkishuse er tegnet med stor omtanke for helheden
Funkishuset er altid tegnet i overensstemmelse med byggegrunden, med lyset og med den omkringliggende natur. Vores dygtige team af arkitekter og erfarne byggeledere tænker helhed, og det gør Benée Funkis til et gennemført drømmehus med gennemtænkt arkitektur.

Praktisk og perfektioneret indretning
Vælg fx en indretning, der har forældreafdeling på den ene side og børneafdeling på den anden. Med et funkishus får I et funktionelt, fleksibelt og nutidigt typehus, med rummelighed og godt lysindfald – og masser af plads til hele familien.

Benée Funkishuse
byggedetaljer

1 2 3 4 5 6
Fladt tag eller hældning

Fladt tag eller hældning

Med et funkishus fra Benée har I fri mulighed for at bygge jeres drømmehus med enten fladt tag eller med ensidig taghældning. Vi bygger oftest på 5 grader – men I har også mulighed for 2, 3, 10 og 15 graders hældning.

Forskydning af taget

Forskydning af taget

En mulighed er at forskyde taget og derved skabe spændende rumoplevelser med forskellige loftshøjder og glaspartier vendt mod flere verdenshjørner og med masser af udsyn og lysindfald fra forskellige vinkler.

Skift mellem materialer

Skift mellem materialer

Skab et interessant og varieret facadeudtryk ved at blande forskellige materialer og overflader. Miks fx mursten med pudsede facadepartier eller måske endda træbeklædning.

Store glasfacader

Store glasfacader

Med energioptimerede kvalitetsvinduer skaber vi funkisvillaer med mulighed for store og imponerende glasflader, der forener indeliv og udeliv – uden at gå på kompromis med indeklimaet.

Overdækning

Overdækning

Vælg en planløsning med overdækning, og skab et funktionelt og hyggeligt uderum, som giver jer større mulighed for at nyde haven. Her er ofte dejlig læ, skygge for solen og tørt, når aftenduggen falder.

Carport

Carport

En fuldintegreret carport forlænger de arkitektoniske linjer i jeres nye hjem – mens en fritstående carport giver mulighed for placering i skel og god udnyttelse af grunden. Vi bygger fritstående carporte i træ, galvaniseret stål, tegl eller stålplader og oftest med tagpap.

Arkitekterne
bag
Benée Funkishuse

Arkitektfirmaet Luplau & Poulsen i Aarhus står bag stregerne til Benées funkishuse.

Jørn Poulsen og Erik Luplau har mere end 25 års erfaring bag sig og har vundet mange arkitektkonkurrencer gennem årene. Det er blandt andet jeres vished for, at arkitekturen og fagligheden er i top.

Luplau & Poulsen arbejder med arkitekturen og gør den til bygningskunst med et stort fokus på tidløst design og den nordiske designtradition – hvilket tydeligt præger funkisvillaer fra Benée.

Når I vælger at bygge funkis med Benée, får I derfor et gennemtænkt funkishus.

Bag om
ordet
funkis

Funkis kommer af ordet funktionalisme. Funktionalismen var en retning inden for arkitekturen, som vandt frem i 1920’erne og 1930’erne. Funktionalisterne lagde vægt på, at husets arkitektur skulle være styret af husets funktion og daglige anvendelse.

Dermed er funktionalismen et opgør med tidligere tiders pyntede og symmetriske arkitektur. Funktionalismens frontfigurer i Danmark var bl.a. arkitekterne Arne Jacobsen, Mogens Lassen og Edvard Heiberg.

Eksempler på
Benée Funkishuse

“Funkishuset har altid haft en helt særlig plads hos Benée. Gennem årene har vi udviklet en lang række innovative og minimalistiske byggedetaljer, som giver Benée Funkis et unikt og gennemført udtryk.”

Klaus Benée, Indehaver, Benée Huse A/S

Udvalgte
plantegninger

For plantegninger, download eller bestil vores referencekatalog her.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.