Skagenhuse

Harmoni, kvalitet og personlighed er ord, der kendetegner det originale skagenhus, som Klaus Benée i samarbejde med dygtige håndværkere, har opført gennem 25 år.

Tro mod den
oprindelige
arkitektur

Skagenhusets karakteristiske gesimser, oprindelige tegltag, symmetri og velkendte bondehusvinduer er traditionsrigt og klassisk dansk byggeri, der passer ind i både gamle og nye boligområder. Hos Benée dækker begrebet skagenhus over hustyperne byhus, murermestervilla, fiskerhus og palævilla.

Klassisk arkitektur møder moderne liv
Skagen by Benée forener det klassiske udtryk, de kendte detaljer i den charmerende og romantiske byggestil med nutidens krav om funktionalitet for den moderne familie. På baggrund af gode og gennemtænkte arkitektoniske løsninger, gennemarbejdede konstruktioner og flot finish tilbyder vi nemlig alle skagenhuse som lavenergihuse efter jeres ønsker.

Tro mod de klassiske byggetraditioner
Vi bygger skagenhuse med stor respekt for, at vi har at gøre med en klassiker med sit helt eget formsprog. Det kræver troskab. Derfor er der nogle enkle, men vigtige ting, der skal overholdes.

Eksempelvis skal trappen i stueplan og på 1. sal placeres det samme sted i huset. De skrå vægge skal der tages hensyn til, ligesom vinduernes placering hele tiden skal tænkes ind, når huset indrettes. I skagenhuset hersker der nemlig ligevægt og symmetri.

Med Skagen by Benée får I al den charme og håndværksmæssige finish, som kendetegner klassisk husbyggeri – og et hjem, hvor der er tænkt over selv den mindste detalje.

Klassisk
arkitektur med
særkende

En lang række arkitektoniske og håndværksmæssige traditioner kendetegner det klassiske, danske skagenhus. Her har vi samlet nogle af de væsentligste kendetegn: 

  • Symmetrisk opbygning
  • Klassisk teglstenstag lagt med 45 graders hældning
  • Frontspids eller kviste
  • Gennemmurede gesimser på gavle og facader
  • Sidehængte bondehusvinduer
  • Zinktagrender

Særlige
byggedetaljer
ved skagenhuse

1 2 3 4 5 6
Gesims

Gesims

Giv facaden et klassisk og moderne udtryk med en gesims. Gesimsen på et skagenhus består af 3 fremtrukne murstensbånd, der skaber en flot overgang mellem tag og hus. En flot detalje i murværket, der giver huset karakter og personlighed. Vælges kun et fremtrukket bånd, kaldes det er fiskerhus.

Bondehusvinduer

Bondehusvinduer

Med sidehængte bondehusvinduer understreges skagenhusets klassiske og elegante arkitektur. De smalle sprosser giver huset et traditionelt og hyggeligt udtryk – med et moderne vindues funktionalitet og isoleringsevne.

Gammeldags zinktagrender

Gammeldags zinktagrender

Elegante tagrender i zink fuldender det gedigne og klassiske håndværk, som kendetegner et ægte skagenhus fra Benée. Udover de æstetiske fordele har nye zinktagrender typisk en levetid på helt op til 30-50 år.

Symmetri i facaden

Symmetri i facaden

At opføre et skagenhus kræver stor troskab og respekt for de arkitektoniske og håndværksmæssige traditioner. Ligevægt og symmetri er blandt de væsentlige ting, som altid skal overholdes.

Frontspids

Frontspids

Skagenhusets murede frontspids leder tankerne tilbage til 1920’ernes præste- og købmandsgårde. Vælg blandt andet loft til kip på hele 1.salen, og i frontspidsen har I mulighed for vindue(r), dobbelt fransk altan eller balkon.

Kviste

Kviste

Kviste med 2, 3 eller flere fag er endnu et af skagenhusets klassiske muligheder for at skabe en individuel bolig. Vælg mellem taskekviste, hvor taget hæves, eller sadeltagskvist, som monteres på tagfladen.

Skagenhuse
opført af
Benée

“Vi har altid været begejstrede for at bygge skagenhuse – der hverken går på kompromis med den klassiske byggestil eller med det moderne familieliv.”

Klaus Benée, Indehaver, Benée Huse A/S

Udvalgte
plantegninger

For plantegninger, download eller bestil vores referencekatalog her.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.